top of page

Νίσυρος 30 – 3 – 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ»

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νισύρου την 27η Μαρτίου υπήρξε θέμα για την διασφάλιση των όρων των επιδοτούμενων από το ελληνικό κράτος δρομολογίων του πλοίου «Παναγία Σπηλιανή». Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρχει απρόσκοπτη καθημερινή συγκοινωνία με την Κώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Νισύριων πολιτών, των επιχειρήσεων και των επισκεπτών του νησιού. Ο Δήμαρχος πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα του ΔΣ για την διασφάλιση των όρων της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης Νισύρου με την Κώ. Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ 27/03/2018

Γνωρίζοντας ότι υπεγράφη Νέα Σύμβαση του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ» για την εκτέλεση δρομολογίων από Νίσυρο προς Κω με επιστροφή και Νίσυρο – Καρδάμαινα – (Κω) με επιστροφή ζητάμε:

  1. 4ωρη παραμονή στον λιμένα Κω τουλάχιστον κατά τις ημέρες προσέγγισης (4 φορές εβδομαδιαίως) για εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.

  2. Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη, να αντικατασταθεί το πλοίο με κάποιο άλλο το οποίο να έχει ελάχιστο μήκος 30 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 100 επιβατών και 3 Ι.Χ. επιβατικά το ελάχιστο.

  3. Σε περίπτωση αντικατάστασης του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΑΝΗ» σε περιόδους ακινησίας για οποιονδήποτε λόγο αυτό το οποίο θα το αντικαταστήσει να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω.

  4. Ζητούμε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αυξηθεί η επιδότηση των δρομολογίων Νισύρου Κώ και Καρδαμαίνης

Το ψήφισμα αυτό που διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απρόσκοπτη σύνδεση της Νισύρου με την Κώ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από όλα τα μέλη της ΠΕΚΑΝ, ήτοι: Μιχάλης Ανδριώτης, Ειρήνη Καρούτσου, Ιάκωβος Χατζηνικολάου, Αδαμάντιος Χαρτοφύλης, Βαγγέλης Μελαχροινάκης, Αχιλλέας Σφακιανός, Αντώνης Νικολίτσης.

Το κατεψήφισαν οι:

Παναγιώτης Μάρτιν, Νικόλαος Καρακωσταντίνος, Ευθύμιος Ασημακόπουλος, Στάθης Κυπραίος.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page