top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Νισύρου, κ. Χριστοφής Κορωναίος, με επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής», κ. Κωστή Δήμτσα, την συντονίστρια του προγράμματος, κα Βάσση Λεοντάρη και τον χορηγό, την τράπεζα ΕUROBANK για την παροχή υλικής υποστήριξης -βρεφικών πακέτων σε οικογένειες του νησιού μας με σκοπό την υποστήριξη των νεογέννητων.


Το πρόγραμμα «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα – Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων – Βρεφικά Πακέτα», περιλαμβάνει πακέτα με είδη ένδυσης, διατροφής, μικροεξοπλισμού και ειδών υγιεινής, στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Νίσυρο, Λειψούς, Φούρνους, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Σαμοθράκη, Κάσο, Αστυπάλαια, Κάρπαθο). Στο νησί μας διανεμήθηκαν σε 11 δικαιούχους του προγράμματος που πληρούσαν τα κριτήρια κατόπιν υποβολής αιτήσεών τους.


Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα στη χώρα μας με τις γεννήσεις να ακολουθούν πτωτική πορεία. Ως ακριτική περιοχή παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια, το υψηλό κοινωνικό κόστος, την δύσκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τις εργασιακές σχέσεις , οι γεννήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και μας δίνει την ελπίδα ότι δεν θα ερημώσουν τα νησιά μας.

Η πράξη αυτή της προσφοράς είναι πολύ σημαντική, είναι μια πράξη αρωγής και στήριξης στους γονείς που αναλογιζόμενοι τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αποφασίζουν να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο. Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο η πολιτεία να ενσκήψει στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και να δώσει κίνητρα για την καταπολέμησή της.




139 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Kommentare


bottom of page