ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21η Απριλίου 1967: Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε

Συμπληρώνονται σήμερα 54 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου που καθήλωσε τον Ελληνικό λαό για επτά χρόνια σε ένα τέλμα μίσους, σκοταδιού, βαρβαρότητας, με την κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών της.

Οι πληγές που άφησε η εφτάχρονη χούντα παραμένουν ανοικτές με ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου να βρίσκεται υπο κατοχή από Τουρκικά στρατεύματα.

Η μέρα αυτή είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η μέρα αυτή είναι μέρα επαγρύπνησης για τη δημοκρατία και την ελευθερία, μέρα που μας διδάσκει για τα λάθη του παρελθόντος. Ο λαός χωρίς μνήμη είναι ένας λαός χωρίς αύριο.

Τη μέρα αυτή η Νίσυρος θυμάται και τιμά τους αείμνηστους αγωνιστές Θεοχάρη Μαναβή και Βίκτορα Νέτα που βρέθηκαν στη Νίσυρο εξόριστοι από τη χούντα. Η Νίσυρος, όπως και άλλα Ελληνικά νησιά, είχαν χρησιμοποιηθεί ως τόποι εξορίας από τους χουντικούς.

44 views0 comments

Recent Posts

See All

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Συμπληρώνονται 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο διεκδικώντας 8 ώρες εργασίας και καλύτερες συνθήκες. Πριν 135 χρόνια στην πλατεία Χέϊμάρκετ στο Σικάγο, οι εργάτες κατακρεουργήθηκαν σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ Η Ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί με δέος όλα όσα έρχονται στο φώς της δημοσιότητας με τις καταγγε

Designed by Michael Pachos

Δήμος Νισύρου 2021 |Nisyros.gr 

  • Facebook
  • Instagram