top of page

18 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 – 18 ΤΟΥ ΜΑΗ 2020 ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 – 18 ΤΟΥ ΜΑΗ 2020

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη μεγαλειώδη νίκη της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (Π.Ε.Κ.Α.Ν.), στις 18 Μάη του 2014, με την πρωτοφανή διαφορά των 210 ψήφων. Μια νίκη που επήλθε και μετά την ιστορική απόφαση του πρωτοδικείου Κώ να διαγράψει από τους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Νισύρου 149 παράνομα εγγεγραμμένους αλλοδαπούς από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο λαός της Νισύρου μας έδωσε μια καθαρή και ισχυρή εντολή, ο λαός της Νισύρου άλλαξε τη μοίρα του. Πίστεψε και αγωνίστηκε για μια ελπίδα που δεν διαψεύστηκε.

Εσείς οι ίδιοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, με την ψήφο σας, βάλατε τέλος στην εποχή της φθοράς, της παρακμής και της αδιαφάνειας. Έξι  χρόνια μετά και πάντα με στόχο τη Νίσυρο της προόδου και της δημιουργίας, όπως ξεκινήσαμε έτσι συνεχίζουμε.

Σήμερα η ΠΕΚΑΝ με έργα και πράξεις έχει οδηγήσει τη Νίσυρο μπροστά και προχωράει μπροστά με όραμα και σκληρή δουλειά.

Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας, ενώ εμπεδώνουμε ένα νέο μοντέλο για την αποτελεσματική χρησιμοποίηση των χρηματοδοτήσεων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου. Είχαμε παραλάβει ερείπια και σήμερα η Νίσυρος έχει αλλάξει πλήρως σε όλα τα επίπεδα. Ξεφύγαμε από το μοντέλο διακυβέρνησης που ήταν βασισμένο στην διαπλοκή και την διαφθορά και εγκαταστήσαμε την πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Οι διαχωριστικές μας γραμμές με τα συμφέροντα που λυμαίνονταν το δήμο και που απέτυχαν να επανέλθουν παραμένουν ζωντανές και σταθερές.

Σήμερα με τα νέα εργαλεία για την ολοκλήρωση έργων υποδομών βαδίζουμε με σιγουριά και σταθερότητα. Ο επανασχεδιασμός των δομών του Δήμου μας και η στελέχωση του με νέους, μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οικονομολόγους, ανοίγει νέους ορίζοντες για την υλοποίηση έργων που ήταν δύσκολο να επιτευχθούν στο παρελθόν.

Όλα αυτά τα χρόνια ζούμε σε ένα εμπόλεμο κλίμα με τις συνεχείς καταγγελίες από τα οργανωμένα συμφέροντα που έχασαν τη τροφή τους, καταγγελίες και  υπονόμευση κάθε προσπάθειας που αποβλέπει στην πρόοδο του νησιού. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι ορισμένα κέντρα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας αναγκάσουν να υποχωρήσουμε στα σχέδια μας για αλλαγή, καταφέραμε να κάνουμε δράσεις και να πάρουμε στοχευμένα μέτρα που έδωσαν άλλη όψη στη Νίσυρο και ανάσα στην κοινωνία της Νισύρου.

Σχεδιάσαμε, δουλέψαμε, συγκρουστήκαμε και συγκρουόμαστε καθημερινά, με γνώμονα πάντα το καλό της μικρής μας πατρίδας, την πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων της. Εργαστήκαμε σκληρά πάνω σε όλους τους άξονες που είχαμε προσδιορίσει στο πρόγραμμα μας και στα μικρά και στα μεγάλα θέματα και θέλουμε να πιστεύουμε πως έχουμε βάλει τις βάσεις για ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον. Οι βάσεις για τις υποδομές όλων των οικισμών έχουν καλά στερεωθεί. Γνωρίζουμε όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα στο άμεσο μέλλον με κυριότερο την υλοποίηση καίριων έργων.

Σήμερα, κοιτάζουμε μπροστά και αγωνιζόμαστε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες. Βάζουμε προτεραιότητες αναπτυξιακές και κοινωνικές για να πάμε μπρός. Η πολιτική μας έχει αξιακούς κώδικες με κοινωνικό πρόσημο.

Με στρατηγική αντίληψη και όραμα πορευόμαστε.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας τους οποίους έχουμε την πεποίθηση πως με επιμονή και υπομονή θα κατακτήσουμε.

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισυρίων

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page