top of page

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2024 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ


Καλή Χρονιά! Το ημερολόγιο για το 2024 του Δήμου Νισύρου έχει τεθεί σε κυκλοφορία. Το ημερολόγιο αποτυπώνει τη Νίσυρο των δεκαετιών του 1920 και 1930. Η καλλιτέχνιδα Ειρήνη Ροδοπούλου έκανε την καλλιτεχνική επιμέλεια. 

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος στον χαιρετισμό του αναφέρει:

Αγαπητές Νισυριές και αγαπητοί Νισύριοι,

Με τον ερχομό του Νέου Έτους θέλω να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου, ώστε το 2024 να είναι μια χρονιά γεμάτη αγάπη, αλληλεγγύη, ειρήνη και ευδαιμονία.

Ξεκινάμε μια νέα δημοτική περίοδο με όπλο το έργο μας και το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του σήμερα αλλά και στις προκλήσεις του αύριο. Συνεχίζουμε σχεδιασμό και όραμα για ένα Δήμο ανθρώπινο, σύγχρονο και δημιουργικό που αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης.

 Η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Είναι η δική σας καθημερινή παρουσία, η δική σας συμμετοχή, η δική σας αγκαλιά που μου δίνει δύναμη και εμπνέει όλους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε ένα έργο δύσκολο αλλά οραματικό για τη Νίσυρο. Στόχος μας είναι να φέρουμε εις πέρας, να υλοποιήσουμε το συμβόλαιο για μια Νίσυρο της προόδου, της κοινωνικής ευημερίας, της αλληλεγγύης, που υπογράψαμε για πρώτη φορά πρίν εννέα χρόνια και συνεχίζουμε σήμερα με την τρίτη υπογραφή.

Σήμερα η Νίσυρος βρίσκεται στο μέσο της εφαρμογής της στρατηγικής ολοκλήρωσης όλων των αναγκαίων υποδομών, της μετουσίωσης των οραμάτων μας σε πραγματικότητα. Υπηρετούμε με προσήλωση το τρίπτυχο Όραμα, Σχεδιασμός, Υλοποίηση Έργων. Παραμείναμε σταθεροί στους στόχους μας παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αναπτύξαμε πολιτικές βαθιά ανθρωποκεντρικές με ισχυρή κοινωνική και πολιτισμική βάση αναφοράς. Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για έργα που υλοποιούνται ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Δημιουργούμε ένα Δήμο έξυπνο και βιώσιμο με δομές και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών και πάντα προσηλωμένο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ημερολόγιο του 2024 αποτυπώνει το μοίρασμα της ιστορίας και της μνήμης μας. Η μνήμη αποτελεί το συνδετικό κρίκο ενθύμησης του παρελθόντος, χωρίς τον οποίο δεν υπάρχει τόπος, πολιτισμός ή σχέσεις. Ο Ουμπέρτο Έκο είχε διατυπώσει την άποψη ότι η ανάμνηση του παρελθόντος είναι πρωταρχική σε σχέση με τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε μια αίσθηση του εαυτού. Κατ’ επέκταση και στη δημιουργία της αίσθησης του ανήκειν και του συνανήκειν. Η Νίσυρος του παρελθόντος που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες μας φέρνει πιο κοντά στον τόπο μας και τον πολιτισμό μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους, στις οικογένειες σας, υγεία, δύναμη, αισιοδοξία!

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη Ειρήνη, Αγάπη, Χαρά, και αλληλεγγύη!

Εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι σας και τα όνειρα σας.

Ευτυχισμένο το 2024

 

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

 

Το ημερολόγιο διατίθεται δωρεάν. Μπορείτε να το δείτε ηλεκτρονικά από εδώ:

 

 57 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page