top of page

Ολοκλήρωση εργασιών τσιμεντόστρωσης του δρόμου από Μανδράκι προς Σταυρό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

OΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΜΑΝΔΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ TO OΡΑΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το όραμα της Δημοτικής αρχής για τσιμεντόστρωση του δρόμου προς το Μοναστήρι του Σταυρού έγινε πραγματικότητα. Ο δρόμος προς τον Σταυρό έχει ολοκληρωθεί και μπορούν πια οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νισύρου να απολαύσουν μια διαδρομή μοναδικού κάλλους. Η ολοκλήρωση των εργασιών έγινε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, μια μέρα ιστορική για τη Νίσυρο. Η διάνοιξη και επίστρωση του δρόμου έγινε με τη συμβολή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών ( ΜΟ.Μ.ΚΑ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας μετά από Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο μας. Η διαδρομή από το Μανδράκι στον Σταυρό είναι μήκους 6 χιλιομέτρων.

Η τελετή με αγιασμό για την ολοκλήρωση του έργου έγινε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο σημείο κάτω από το μοναστήρι, με λίγο κόσμο και με τήρηση των οδηγιών για την πανδημία. Παρόντες ήταν ο Ηγούμενος του Μοναστηριού της Παναγίας Σπηλιανής Πανοσιολογιότατος κ. Στέφανος Καλλιστής, ο Διοικητής της ΔΑΝ Νισύρου ταγματάρχης κ. Αντώνης Καμπίλαυκος, και μέλη του Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος στην ομιλία του έκανε αναφορά στις προσπάθειες υλοποίησης του έργου αυτού και τις δυσκολίες που ανέκυψαν με τις καταγγελίες και τις δολιοφθορές στα μηχανήματα του έργου. Ευχαρίστησε τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ για την άμεση και άριστη συνεργασία τους και για την προσφορά τους στην κοινωνία της ακριτικής Νισύρου. Ευχαρίστησε τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον νυν υπουργό κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο για τη συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του έργου.

Ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στη συντονισμένη προσπάθεια Δήμου και Εκκλησίας για την βοήθεια στη κοινωνία της Νισύρου και τη διατήρηση των παραδόσεων του νησιού μας. Ειδική μνεία έκανε στην προσπάθεια πολλών ετών για την ανάδειξη του μοναστηριού του Σταυρού από τους αείμνηστους Βασίλη Πατρίκη και Κώστα Καρπαθάκη, όπως επίσης και στον πρωτοπόρο για την καθιέρωση του πανηγυριού στο Σταυρό, τον αείμνηστο Μιχάλη Γιαννάκη-Μάρτιν. Ο Δήμαρχος αφιέρωσε το έργο στη μνήμη των τριών Νισύριων. Ευχαρίστησε παράλληλα όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και υποσχέθηκε ότι το επόμενο έτος θα ολοκληρωθεί το υπολειπόμενο κομμάτι των 2 χιλιομέτρων για να φθάσει ο δρόμος στο ηφαίστειο και έτσι να συνδεθεί το νησί με περιμετρικό ασφαλή αυτοκινητόδρομο, με θετική συνεισφορά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο δρόμος αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος:«Δώσαμε μια υπόσχεση και την υλοποιούμε. Αυτήν της Ολοκληρωμένης Αξιοβίωτης Ανάπτυξης για τη Νίσυρο και τους κατοίκους της, την ανάπτυξη που εμπεριέχει την ολική ποιότητα και αξία της ζωής. Ακολουθούν και άλλα έργα υποδομής, μικρά και μεγάλα βιοτικής σημασίας, που με μεγάλη προσπάθεια και δουλειά θέλουμε να παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία. Αλλάζουμε όψη προς το καλύτερο πάντα με σεβασμό στην αισθητική, στο περιβάλλον και στις παραδόσεις του νησιού μας. Η εμπιστοσύνη και η καλοπροαίρετη κριτική μας δίνει δύναμη να χαράξουμε νέους δρόμους με όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον».

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page