Νίσυρος 29 – 3 – 2018. Δελτίο τύπου.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΤΗΡΙΩΝ

Μετά από προσπάθεια δύο ετών για την κατοχύρωση στον Δήμο Νισύρου του παραδοσιακού σπιτιού της Αποστολίδενας, το Πρωτοδικείο Κώ με την απόφαση αρ. 91/2018, το σπίτι της Αποστολίδενας κατακυρώθηκε στην ιδιοκτησία του Δήμου Νισύρου.

Το σπίτι της Αποστολίδενας δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο το 1985 αλλά ποτέ δεν είχε καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου. Με την απόκτηση ιδιοκτισιακού καθεστώτος ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή του κτηρίου αυτού που αποτελεί κόσμημα για τη Νίσυρο.

Επίσης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας του Ομήρειου Δημοτικού Σχολείου Μανδρακίου Νισύρου το οποίο δόθηκε ως δωρεά στο Δήμο το 1910 από τον πρώτο Νισύρικο Σύλλογο της Αμερικής «ΟΜΗΡΟΣ», που ιδρύθηκε το 1904 με σκοπό την ανέγερση σχολείου στη Νίσυρο.

Πρίν δύο μήνες νομιμοποιήθηκε το κτίσμα των παλαιών σφαγείων κι έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος για την χρήση αυτού του κτηρίου για τον πρωτογενή τομέα.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

Συμπληρώνονται 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο διεκδικώντας 8 ώρες εργασίας και καλύτερες συνθήκες. Πριν 135 χρόνια στην πλατεία Χέϊμάρκετ στο Σικάγο, οι εργάτες κατακρεουργήθηκαν σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ Η Ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό παρακολουθεί με δέος όλα όσα έρχονται στο φώς της δημοσιότητας με τις καταγγε

Designed by Michael Pachos

Δήμος Νισύρου 2021 |Nisyros.gr 

  • Facebook
  • Instagram