Νίσυρος 29 – 3 – 2018. Δελτίο τύπου.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΤΗΡΙΩΝ

Μετά από προσπάθεια δύο ετών για την κατοχύρωση στον Δήμο Νισύρου του παραδοσιακού σπιτιού της Αποστολίδενας, το Πρωτοδικείο Κώ με την απόφαση αρ. 91/2018, το σπίτι της Αποστολίδενας κατακυρώθηκε στην ιδιοκτησία του Δήμου Νισύρου.

Το σπίτι της Αποστολίδενας δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο το 1985 αλλά ποτέ δεν είχε καταγραφεί στην περιουσία του Δήμου. Με την απόκτηση ιδιοκτισιακού καθεστώτος ανοίγει ο δρόμος για την επισκευή του κτηρίου αυτού που αποτελεί κόσμημα για τη Νίσυρο.

Επίσης ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας του Ομήρειου Δημοτικού Σχολείου Μανδρακίου Νισύρου το οποίο δόθηκε ως δωρεά στο Δήμο το 1910 από τον πρώτο Νισύρικο Σύλλογο της Αμερικής «ΟΜΗΡΟΣ», που ιδρύθηκε το 1904 με σκοπό την ανέγερση σχολείου στη Νίσυρο.

Πρίν δύο μήνες νομιμοποιήθηκε το κτίσμα των παλαιών σφαγείων κι έτσι έχει ανοίξει ο δρόμος για την χρήση αυτού του κτηρίου για τον πρωτογενή τομέα.

0 views

Recent Posts

See All

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ ΟΜΟΡΟΥ ΤΟΥ «ΖΩΣΙΜΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Προκηρύσσει δημοπρασία για την αγορά κατάλληλου ακινήτου (οικόπεδο με κτίριο) στον οικισμό Μανδρά

Designed by Michael Pachos

Δήμος Νισύρου 2021 |Nisyros.gr 

  • Facebook
  • Instagram