top of page

Νίσυρος 18 – 5 – 2018. Δελτίο τύπου.

18 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 – 18 ΤΟΥ ΜΑΗ 2018

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΚΑΝ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τη μεγαλειώδη νίκη της Πατριωτικής Ενωτικής Κίνησης Αναγέννησης της Νισύρου (Π.Ε.Κ.Α.Ν.), στις 18 Μάη του 2014, με την πρωτοφανή διαφορά των 210 ψήφων. Μια νίκη που επήλθε και μετά την ιστορική απόφαση του πρωτοδικείου Κώ, στο οποίο είχαμε προσφύγει, να διαγράψει από τους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Νισύρου 149 παράνομα εγγεγραμμένους αλλοδαπούς από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Απετράπη η άλωση της Νισύρου από μια μειοψηφία που στόχο έχει τον έλεγχο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Νισύρου. Παρά τη μεγάλη και ιστορική νίκη, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και δεν έχει ακόμη αποδοθεί δικαιοσύνη για το μεγαλύτερο έγκλημα, μια απάτη εις βάρος της Πατρίδας, εις βάρος του Λαού της Νισύρου που στόχο είχε να αλλοιώσει την Συνταγματική εξασφάλιση της Δημοκρατικότητας και της πηγής της εξουσίας από τον Λαό της Νισύρου. Δεν υπάρχει καμμία πρόθεση να σιωπήσουμε ποτέ, πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο χρόνο και να πάρει.

Σήμερα η Νίσυρος έχει αλλάξει όψη σε όλα τα επίπεδα, στην διοίκηση, στα οικονομικά του Δήμου, στην όψη των οικισμών, στην καθαριότητα, στο νοικοκυριό. Το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς έχει εξαλειφθεί και ο Δήμος μας βρίσκεται σε πλήρη οικονομική ευρωστία μετά από τη συνετή και ενάρετη χρήση των πόρων του λαού της Νισύρου. Σήμερα η κάθε γωνιά της Νισύρου έχει αλλάξει όψη. Μικρά και μεγάλα έργα προσθέτουν ομορφιά και θέσεις εργασίας στη Νίσυρο.

Μετά από σκληρή δουλειά και επιμονή η Νίσυρος μπαίνει σε μια νέα περίοδο μιας ισορροπημένης, αξιοβίωτης και οικολογικής ανάπτυξης. Μετά από δύο χρόνια διοικητικών αλλαγών στην κρατική εξουσία και αλλαγών ΦΠΑ που οδήγησαν σε δυσλειτουργία όλων των υπηρεσιών, σήμερα, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους μηχανισμούς στήριξης των μικρών νησιών που έχουν θεσπιστεί, λύνονται χρόνια προβλήματα.

Λύνεται σε μόνιμη και σταθερή βάση το μεγάλο πρόβλημα της ύδρευσης και αποχέτευσης με την ένταξη συνόλου έργων στο Αναπτυξιακό Ειδικού Σκοπού του Ν. Αιγαίου που περιλαμβάνουν την ενίσχυση των μονάδων αφαλάτωσης και μάλιστα με χρήση ΑΠΕ, την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης σε όλο το νησί με κατασκευή δικτύου προς τον Εμπορειό-Νικειά, την κατασκευή δικτύου ύδρευσης- αποχέτευσης στους Πάλους και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης στο Μανδράκι. Κατασκευάζεται βιολογικός καθαρισμός με χρηματοδότηση από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Προχωράει η αναβάθμιση του λιμανιού στο Μανδράκι με την ένταξη του έργου στο Αναπτυξιακό Ειδικού Σκοπού του Ν Αιγαίου ώστε το νησί να αποκτήσει σταθερή και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο και να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Προχωράνε έργα αξιοποίησης του φυσικού πλούτου του νησιού, όπως αυτά για την αναβάθμιση των ιαματικών πηγών και των λουτρών μετά την αναγνώριση της Ιαματικής πηγής και την ένταξη τους σε ΣΔΙΤ με υπογραφές 5 υπουργείων, που θα δημιουργήσουν νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού. Σχεδιάζονται και προχωράνε έργα επιστημονικής και τουριστικής αξιοποίησης, ανάδειξης και προβολής του ηφαιστείου, και συνολικά του φυσικού πλούτου του νησιού για την ανάπτυξη επιστημονικού, περιπατητικού, και άλλων ειδικών μορφών τουρισμού, όπως και έργα ανάπλασης του Μανδρακίου και των άλλων οικισμών του νησιού. Ενισχύεται με εξοπλισμό ο Δήμος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο Δήμος Νισύρου έχει αυξήσει τα έσοδα του με την παραχώρηση του Ανατολικού τμήματος της νησίδας Γυαλί από το Δημόσιο στον Δήμο. Ένα θέμα που ζητούσε λύση από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1948 και μετά. Επίσης, έχει διατηρήσει τα έσοδα του από το λατομείο ελαφρόπετρας της νησίδας Γυαλί μετά από την παρέμβαση της δημοτικής αρχής στο αρμόδιο για τα θέματα αυτά Υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο εξαίρεσε τη Νίσυρο με ειδική διάταξη για τις υπάρχοντες συμβάσεις λατομείων, στο Πολυνομοσχέδιο των Ρυθμίσεων για την Εφαρμογή των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις).

Όλα τα παραπάνω δεν είναι κάποια ξεκομμένα μεταξύ τους έργα αλλά εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο που εκπονήθηκε από τον Δήμο Νισύρου με την υποστήριξη της ΜΟΔ και έχει ήδη τεθεί σε διαβούλευση, και έχει σαν στόχο να μπει η Νίσυρος σε μια νέα εποχή με ανάπτυξη ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού, αναγέννηση της τοπικής πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, την προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα, οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να αγωνιστούμε με βάση τις αρχές μας και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες. Βάζουμε προτεραιότητες αναπτυξιακές και κοινωνικές για να πάμε μπρός.

Με στρατηγική αντίληψη και αίσθηση της συγκυρίας, πορευόμαστε.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας τους οποίους έχουμε την πεποίθηση πως με επιμονή και υπομονή θα κατακτήσουμε.

 Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισυρίων

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Commentaires


bottom of page