top of page

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

Η χρονιά της πρωτοφανούς πανδημίας, του πρωτόγνωρου φόβου, της απώλειας ζωής εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας σε όλα τα πέρατα της γης, έφυγε. Ο τρόπος ζωής ολόκληρης της ανθρωπότητας άλλαξε, οι ατομικές μας ελευθερίες περιορίστηκαν και η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική ύφεση μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, επηρέασαν και την τελευταία γωνιά του πλανήτη μας.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Νίσυρος, η Νισύρικη κοινωνία, στάθηκε όρθια και υγιής. Ο Δήμος μας με αλληλεγγύη και φροντίδα αντιμετώπισε με επιτυχία τις δυσκολίες που προέκυψαν από αυτή την πρωτοφανή πολυεπίπεδη παγκόσμια κρίση. Η τουριστική κίνηση στο νησί παρουσίασε μεγάλη πτώση, όμως, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο Δήμο αποσοβήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι κοινωνικές επιπτώσεις. Η κοινωνική πολιτική της Δημοτικής αρχής αποτέλεσε ένεση ελπίδας στην κοινωνία. Η δημιουργία της κοινωνικής δομής «Είμαστε Κοντά σου», προσέφερε υπηρεσίες στον τομέα της υγείας των κατοίκων του νησιού μας. Κανένας δεν νόσησε. Η συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, ιδιαίτερα με την εκκλησία και τον στρατό, συνέβαλαν στη μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

Το 2020 δεκάδες έργα δημοπρατήθηκαν, ο βιολογικός καθαρισμός χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο εσωτερικών και οι μελέτες των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης του Μανδρακίου και των Πάλων ολοκληρώθηκαν. Ξεκίνησαν οι εργασίες του μεγάλου έργου της ύδρευσης των οικισμών Εμπορειού και Νικειών. Η μελέτη του λιμανιού του Μανδρακίου δημοπρατήθηκε, ο δρόμος του Σταυρού ολοκληρώθηκε, το γήπεδο προδιαγραφών FIFA παραδόθηκε στους νέους της Νισύρου, το υδατοδρόμιο βρίσκεται στην τελευταία στροφή του δρόμου εγκατάστασης του και για την πολυπόθητη επισκευή των Δημοτικών ιαματικών λουτρών πολύ σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. Δεκάδες έργα ολοκληρώθηκαν, όπως η ανακαίνιση του Ζωσιμοπούλειου θεάτρου, η ανακαίνιση του «Καρβαϊνειου σχολείου», η ανακαίνιση του κοιμητηρίου των Πάλων, η ανακαίνιση του κοινοτικού κτιρίου των Νικειών, η ανακαίνιση του Ηφαιστειολογικού Μουσείου, η ανακαίνιση του κτιρίου «λουτρά» και των δημόσιων τουαλετών στα Νικειά, η αναμόρφωση του προαύλιου του Δημοτικού σχολείου, πολλά μονοπάτια επιδιορθώθηκαν κλπ.

Οι εργασίες σε όλα τα επίπεδα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Φέτος οι πληρωμές του Δήμου μας πλησίασαν τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, και το οικονομικό απόθεμα του Δήμου μας έχει φθάσει σε πρωτοφανές επίπεδο. Η χρηστή διακυβέρνηση και η εξοικονόμηση πόρων που εφαρμόζει η Δημοτική αρχή έχουν αποτελέσματα. Η άψογη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου μας, των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου και του συνεργείου μας, αποδίδουν καρπούς.

Οι κοινωνικές αρχές που μας διέπουν, οι αξίες μας βασισμένες στην αγάπη και την κοινωνική αλληλεγγύη, μας οδηγούν στο νέο έτος 2021 που μόλις ανέτειλε.

Το 2021 φέρνει νέες προκλήσεις που η Δημοτική αρχή με όραμα και επαγρύπνηση θα διαχειριστεί. Προχωρούμε πάντα μπρός με όραμα και πρόγραμμα.

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου

2 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page