top of page

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΣΥΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Στη ρόδο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Νισ

Στη ρόδο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος και μίλησε στους Νισύριους της Ρόδου, σε εκδήλωση που οργανώθηκε την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Belair Beach Hotel”, του γνωστού Νισύριου επιχειρηματία κ. Ανδρέα Παντελίδη.


Πολλοί οι Νισύριοι της Ρόδου που παρευρέθηκαν τόσο για να ακούσουν τον Δήμαρχό, όσο και για να του ευχηθούν καλή επιτυχία στις ερχόμενες εκλογές. Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Πόκκιας η υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα. Χρύσα Καραγιάννη, και η πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου «ΕΛΕΝΗ», κ. Ελένη Κουμέντου-Μαραγκού.


Τον Δήμαρχο Νισύρου προλόγισαν ο Δήμαρχος Ρόδου και ο Γ.Γ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη άψογη συνεργασία που είχαν με τον Δήμαρχο Νισύρου στην Π.Ε.Δ. και στο Ίδρυμα Δωδεκανήσιων Υποψήφιων. Ο Δήμαρχος Νισύρου είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ. Ο Βουλευτής, κ. Βασίλης Υψηλάντης, αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις του Δήμου Νισύρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, που ξεπερνούν το 100% του ποσοστού που αναλογεί στη Νίσυρο.


Ο Δήμαρχος Νισύρου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους Νισύριους και τους διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια αναγέννησης της Νισύρου θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Ευχαρίστησε τον Βουλευτή κ. Βασίλη Υψηλάντη, για τη βοήθειά του στην χρηματοδότηση όλων των μεγάλων έργων. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον Γενικό Γραμματέα Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Πόκκια για τη συνεργασία τους στην επίτευξη όλων των στόχων που έβαλε η Π.Ε.Δ. τα τελευταία τέσσερα χρόνια και για την παροχή του πυροσβεστικού οχήματος στο Δήμο Νισύρου από την ΠΕΔ, όπως και την παροχή των μουσικών οργάνων. Ευχαρίστησε την κα. Χρύσα Καραγιάννη για την παρουσία της στην εκδήλωση και της ευχήθηκε Καλή Επιτυχία, και την κ. Κουμέντου για την σπουδαία συμβολή της στην διατήρηση των Νισύρικων παραδόσεων.


Ο Δήμαρχος Νισύρου στην ομιλία του έκανε αναφορά σε όλα τα έργα που έχουν εκτελεσθεί, που εκτελούνται και που βρίσκονται σε δημοπρασία στο νησί μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα έργα: Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μανδρακίου-Πάλων, στον Βιολογικό Καθαρισμό και στο έργο Ανακαίνισης των Ιαματικών Λουτρών Νισύρου. Μίλησε για την αλλαγή που έχει επέλθει στη Νίσυρο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την οικονομική διαχείριση και την δυνατότητα που έχει σήμερα ο δήμος Νισύρου να εκτελεί έργα και να ασκεί κοινωνική πολιτική προς όφελος όλων των Νισύριων. Έκανε αναφορά στην ιατρική περίθαλψη με την επίσκεψη παιδιάτρου και καρδιολόγου στη Νίσυρο μια φορά το μήνα για την δωρεά εξέταση όλων των κατοίκων και τη σύμβαση με την Ιντεραμερικαν για την αερο-διακομιδή ασθενών. Μίλησε για το πρόγραμμα μετατροπής της Νισύρου σε νησί μηδενικών ρύπων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των υποδομών του Δήμου Νισύρου. Για την ένταξη της Νισύρου στα Γεωπάρκα της UNESCO είπε ότι αυτή η δράση θα προσδώσει στη Νίσυρο μεγαλύτερη παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση που είχε ο Δήμαρχος με όλους τους παρευρισκόμενους.


35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page