top of page

ΔΩΡΕΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΩΡΕΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

1. ΔΩΡΕΑ 25 ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

O  Όμιλος «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», αναγνωρίζοντας  τις πρωτόγνωρες και ιδιόμορφες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία covid-19, υλοποίησε έναν σημαντικό αριθμό δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την όσο το δυνατό καλύτερη μετάβαση στην ομαλότητα.

Με σκοπό την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης αλλά και την παρακολούθηση του προγράμματος με τον κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ο όμιλος δώρισε στο Δημοτικό Σχολείο Νισύρου μέσω του Δήμου 25 tablets μέσω των οποίων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το https://helpedu.gr, και να παρακολουθούν επιμορφωτικά και διασκεδαστικά βίντεο.

Έχοντας ως βασικούς άξονες δράσεων την υποστήριξη της Νέας Γενιάς και την ανάδειξη της παιδείας, υλοποίησε το πρωτότυπο ψηφιακό πρόγραμμα θερινής απασχόλησης «Ζω Δημιουργικά» για μαθητές Δημοτικού, τόσο από την τοπική όσο και από την ευρύτερη κοινωνία.

Με επιστολή του ο Δήμαρχος Νισύρου εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την κα Γωγώ Μαντέλη, Διευθύντρια του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου με την ευχή την συνέχεια τέτοιων αξιέπαινων πράξεων για τα παιδιά των ακριτικών νησιών μας.

2. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 2020» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

Για 6η συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε στον Δήμο Νισύρου το καλοκαιρινό πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αναγέννηση και Πρόοδος» υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το αθλητικό πρόγραμμα που στόχο έχει να προωθήσει την αθλητική παιδεία, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Νισύρου από 1η έως 22  Ιουλίου 2020 με τη συμμετοχή περίπου 70 παιδιών, από 6-17 ετών. Φέτος η ανάγκη για ψυχαγωγία και συναναστροφή ήταν επιτακτική πιο πολύ από ποτέ λόγω της απομόνωσης και της εσωστρέφειας που επέβαλαν τα μέτρα της πανδημίας. Η υλοποίηση του προγράμματος έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.

Ο Δήμαρχος Νισύρου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην υπεύθυνη προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια» κα Ελένη Κόλια της εταιρίας «Αναγέννηση και Πρόοδος» εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία και υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή και στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την οικονομική του στήριξη και την ανεκτίμητη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με τις ευχές να συνεχίσει το πολυποίκιλο και σημαντικό έργο του.

3. ΠΛΩΤΗΡΕΣ “CATCH A BREATH”

Η «Watersalvation» δώρισε στον Δήμο Νισύρου 10 πλωτήρες για τις παραλίες του νησιού μας. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής από πνιγμούς είναι υποχρέωση όλων και η αδράνεια δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή κανενός. Με επιστολή του, ο Δήμαρχος Νισύρου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της εταιρίας κ.  Σωτήρη Μπουζιάνη για τη γενναιόδωρη προσφορά του και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στο τόσο σημαντικό έργο τους.

Η Ελλάδα κατέχει την 5η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών στους πνιγμούς λουόμενων. Τα τελευταία τρία χρόνια ο μέσος όρος πνιγμών στην Ελλάδα ήταν 344 άνθρωποι κάθε χρόνο. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Water Salvation» προσπαθεί να εξαλείψει αυτό το αρνητικό ρεκόρ, τοποθετώντας πλωτήρες Catch a Breath στις παραλίες. Οι πλωτήρες Catch a breath είναι σταθερά τοποθετημένοι μέσα στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε απόσταση 3-10 μέτρα από την ακτή για την ανάπαυση λουόμενων σε περίπτωση που αισθανθούν κόπωση αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειάς τους.

4. ΔΩΡΕΑ 7 ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΩΝ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ»

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» στα πλαίσια της προσφοράς της προς τα ακριτικά νησιά απέστειλε ως δωρεά 7 κιβώτια ατομικών αντισηπτικών για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Νισύρου ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, τα οποία διανεμήθηκαν στους μαθητές.

Σκοπός της εταιρίας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών, πρωταρχικά μέσω της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Κύρια δράση της ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους, αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

Ο Δήμαρχος Νισύρου με ευχαριστήρια επιστολή προς τη ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Πρόεδρο της εταιρίας κ. Άρη Παπαπετρόπουλο για το δείγμα γενναιοδωρίας τους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το έργο τους αναδεικνύοντας την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page