top of page

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: NISYROS PROJECT


ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: NISYROS PROJECT

Στις 14 Απριλίου 2021, ο Δήμος Νισύρου συνδιοργάνωσε με τον Διεθνή Περιβαλλοντικό Οργανισμό UNISCRAP PBC, παράρτημα Νισύρου, Διεθνή τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Nisyros Project: Το Όραμα και η Εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Προστασίας μέσω της επίτευξης Μηδενικών Αποβλήτων και Μηδενικών Ρύπων». Η συμμετοχή συμπεριελάμβανε εκπροσώπους από οργανισμούς των κρατών: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Ουγκάντα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Πακιστάν, Νεπάλ.

Από πλευράς Ελλάδας συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Νισύρου Καθ. Χριστοφής Κορωναίος μαζί με την Επιτελική Επιστημονική ομάδα των Πανεπιστημίων:

• Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Δρ. Παναγιώτης Κτενίδης)

• Πανεπιστήμιο της Πάτρας (Καθ. Σπύρος Δενάζης)

• Πανεπιστήμιο Αθηνών (Καθ. Αθανασία Αλανιστιώτη)

• Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Καθ. Εμμανουλούδης Δημήτριος)

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας κ. Νικόλαος Κομηνέας, η Ακτοπλοϊκή Εταιρεία ΑΤΤΙΚΑ GROUP, καθώς και λοιποί φορείς της Ιδιωτικής Οικονομίας της χώρας (Όμιλος HELESI, TEMAK A.E κ.α.) που στηρίζουν την ανάπτυξη του Νησιού μας.

Ο κ. Παναγιώτης Κολλάς εκ μέρους της UNISCRAP, έκανε εισαγωγή στα έργα της Νισύρου:

• Υποδομές Ύδρευσης και Λυμάτων

• Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ήπιας Μορφής για το Νησί

• Ηλεκτροκίνηση και Ηλεκτροφόρτιση

• Πολιτική Προστασία

• Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Έξυπνη Παρακολούθηση της Ενέργειας στα Δημοτικά Κτήρια και στον Οδοφωτισμό

• Διαχείρισης Πόρων και Απορριμμάτων (Ανακύκλωση, Μοντέλο Ανταποδοτικότητας, Σχεδιαζόμενες Νέες Προμήθειες για την Ανακύκλωση στο Νησί)

Εκτενή παρουσίαση των έργων έγινε από τον Δήμαρχο Νισύρου που έκανε αναφορά στο Όραμα για τη Νίσυρο, και από τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων.

Επίσης έγινε αναλυτική παρουσίαση στα Ερευνητικά Προγράμματα που συμμετέχει ο Δήμος Νισύρου τόσο από Πλευράς Ευρώπης όσο και από πλευράς ΗΠΑ (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ) για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.

Από πλευράς τους ο Δήμαρχος και ο κ. Παναγιώτης Κολλάς έκαναν σαφές ότι στόχος είναι η Νίσυρος να αποτελέσει Επιστημονικό Κέντρο, χώρο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης στην περιοχή της Ελλάδας, και στόχος είναι να αποτελέσει παράδειγμα ποιότητας ζωής σε όλα τα επίπεδα, να γίνει υπόδειγμα Ολοκληρωμένης Αξιοβίωτης Ανάπτυξης.

Στο κλείσιμο της τηλεδιάσκεψης έκαναν χαιρετισμό το επιτελικό στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου της Αμερικής (κ. Tony Pu), από την Αμερικανική Πρεσβεία η κ. Τερέζα Τζιλέ (Υπεύθυνη στο Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας), καθώς και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ήταν σαφές από τις τοποθετήσεις όλων ότι το «ΕΡΓΟ ΝΙΣΥΡΟΣ» είναι στρατηγικό έργο για όλη την Περιοχή των Δωδεκανήσων καθώς επίσης οι πρωτοβουλίες που παίρνει ο Δήμος μας θα συμβάλουν καθοριστικά στον αειφόρο τρόπο ζωής γεγονός που θα επηρεάσει τη ζωή στο Νησί καθοριστικά για τα επόμενα 50 χρόνια

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τη Διεθνή Τηλεδιάσκεψη στον σύνδεσμο:

92 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακολουθήστε από αύριο την Ακουλουθία των Χαιρετισμών και της Μεγάλης Εβδομάδας, σε ζωντανή μετάδοση από την Παναγία Ποταμίτισσα στην ιστοσελίδα του Δήμου Νισυρίων www.nisyros.gr/live2

Comments


bottom of page