top of page

Δελτίο τύπου (16-3-2018)

ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΣΥΡΟ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Παρουσιάσθηκε το ειδικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) για το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Αλέξη Χαρίτση και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Όλα τα έργα που υπεβλήθησαν από τον Δήμο Νισύρου ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώέχουν ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:

  1. Βελτίωση και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων Μανδρακίου Νισύρου (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω-Νισύρου-Αστυπάλαιας) 2.000.000.0 ευρώ

  2. Δημιουργία Μονάδων αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ (Δήμος Νισύρου), 1.000.000 ευρώ

  3. Έργα ύδρευσης των οικισμών Εμπορείου και Νικειών (Δήμος Νισύρου) 1.600.000 ευρώ.

Το λιμάνι της Νισύρου είναι η πρώτη φορά που εντάχθηκε σε αναπτυξιακό πρόγραμμα μετά την τελευταία επέκταση που έγινε το 1997 επί δημαρχείας Βασίλη Πάχου με πόρους που διέθεσε ο Δήμος Μανδρακίου, και τα λιμενικό ταμείο Κώ-Νισύρου. Η μελέτη για την επέκταση του λιμανιού θα εκπονηθεί από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) σε συνεργασία με την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

Η μελέτη για το έργο της Δημιουργίας Μονάδων αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ, ήδη εκπονείται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), με σύμβαση που υπεγράφη με τον Δήμο Νισύρου.

Η μελέτη για τα Έργα ύδρευσης των οικισμών Εμπορείου και Νικειών βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο επικαιροποίησης από το Δήμο Νισύρου.


Με όλα αυτά τα έργα και άλλα που έχουν υλοποιηθεί, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο για την Νησιωτική Πολιτική το 2016 αρχίζουν να γίνονται πράξη.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, και του εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δήμου Νισύρου και ολόκληρου του λαού της Νισύρου.

Η Νίσυρος προχωρεί με γοργά βήματα στο δρόμο της προόδου, με σκληρή δουλειά και όραμα. Σήμερα μετά από τρία χρόνια δουλειάς αφήνουμε πίσω το παρελθόν και προχωρούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό οικονομικό επίπεδο με την χρηστή διαχείριση των πόρων μας.

Όλα αυτά τα έργα που εντάχθηκαν στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, είχαν αναφερθεί στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη τσίπρα από το Δήμαρχο Νισύρου, κατά την επίσκεψη του στη Νίσυρο, ως έργα που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του νησιού.

Μετά την σημαντική επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Δεκέβρη του 2016, θέματα που εκκρεμούσαν για δεκαετίες έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης τους.

Τον Ιούλιο του 2017 η βουλή των Ελλήνων ψήφισε την παραχώρηση του ανατολικού τμήματος της νησίδας Γυαλιού από το Δημόσιο στο Δήμο Νισύρου. Ένα θέμα που εκκρεμούσε από το 1956.

Την 17 Ιουλίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ Τεύχος Β’ αριθμός 2433, με το οποίο γίνεται αναγνώριση του φυσικού πόρου «Πηγή Μανδρακίου Δήμου Νισύρου» που βρίσκεται στο Μανδράκι Νισύρου ως ιαματικού. Έπρεπε να περάσουν δεκάδες χρόνια για να φτάσουμε στην αναγνώριση των ιστορικών Ιαματικών Λουτρών του Μανδρακίου.

Το 2017, τα Δημοτικά Ιαματικά Λουτρά εντάχθηκαν σε ΣΔΙΤ με την υπογραφή πέντε υπουργείων. Ο διαγωνισμός για επενδυτή είναι σε εξέλιξη και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα λουτρά θα λειτουργήσουν ξανά και η οικονομία της Νισύρου θα αλλάξει όψη.

Το 2017, τον Δεκέβρη, εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δήμου μας με την εξαίρεση του λατομείου ελαφρόπετρας από τις γενικές διατάξεις του νόμου περί λατομείων.

Το 2017 το ιατρείο μας επανδρώθηκε με δεύτερο γιατρό.

Πρίν μερικές μέρες έφθασε στη Νίσυρο το συνεργείο της ΜΟΜΚΑ για την αποπεράτωση ενός σπουδαίου για την οικονομία του νησιού έργου.

Παραφωνία σε όλη αυτή την προσπάθεια αναγέννησης της Νισύρου αποτελεί η ολιγομελής σπείρα των εχθρών της πατρίδας, οι καταστροφείς της Νισύρου, που επιδίδονται σε συνεχείς καταγγελίες για οποιοδήποτε έργο γίνεται. Αποτελούν ντροπή για τη Νίσυρο. Ο λαός της Νισύρου τους τιμώρησε και από το περιθώριο τώρα προσπαθούν να τιμωρήσουν το λαό μας.

1 Προβολή

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ: 1.      ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ 2.      ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 3.      ΠΑΛΑΙΑ ΣΙΔΗΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

bottom of page