Δελτίο τύπου (14-3-2018)

Η ΜΟΜΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ

Στη Νίσυρο έφθασε η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επισκευή δρόμων του νησιού. Σύμφωνα με την «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», Άρθρο 05 – Σύσταση Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.), το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) δύναται να συμπράττει στη μελέτη και την εκτέλεση έργων τοπικού ενδιαφέροντος με φορείς του δημοσίου τομέα καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων υπό την προϋπόθεση ότι η υλοποίησή τους συμβάλλει μεταξύ άλλων στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. Για το σκοπό αυτό συνιστάται νέα υπηρεσία στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), με τον τίτλο «Μονάδα Μελετών και Κατασκευών» (ΜΟ.Μ.ΚΑ.), η οποία εκπροσωπεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο των ως άνω συμβάσεων, ως φορέας εκπόνησης της μελέτης ή υλοποίησης του έργου.

Μετά από προσπάθειες ενάμιση έτους το ΥΠ.ΕΘ.Α και ο Δήμος Νισύρου υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση στο πλαίσιο αξιοποίησης των υλικοτεχνικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία των ιδίων αλλά και του Δημοσίου γενικότερα. Το αναλαμβανόμενο έργο «Επισκευή – Οδοστρωσία Περιφερειακής Οδού Μανδρακίου Δ. Νισύρου», αποτελεί έργο τοπικού ενδιαφέροντος, σε παραμεθόρια και απομακρυσμένη περιοχή, όπου καθίσταται δυσχερές να εκπληρωθούν βασικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενώ παράλληλα, το πραγματοποιούμενο έργο θα εξυπηρετεί γενικότερους σκοπούς Εθνικής Άμυνας.

0 views

Recent Posts

See All

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ ΟΜΟΡΟΥ ΤΟΥ «ΖΩΣΙΜΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Προκηρύσσει δημοπρασία για την αγορά κατάλληλου ακινήτου (οικόπεδο με κτίριο) στον οικισμό Μανδρά

Designed by Michael Pachos

Δήμος Νισύρου 2021 |Nisyros.gr 

  • Facebook
  • Instagram