"Το τελευταίο αντίο του Δήμαρχου στον Ντίνο Παπαδέλια."

Αγαπημένε μου Ντίνο, Αγαπητέ μου φίλε και αδελφέ Ντίνο,
με μεγάλη οδύνη και πόνο αποχαιρετώ σήμερα εσένα που σε έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου και στο μυαλό μου.
Αποχαιρετώ ένα ξεχωριστό φίλο, ένα ξεχωριστό Ανθρωπο, ένα Άνθρωπο που στάθηκε στο πλευρό μου σε ολες τις στιγμές του αγώνα για τη νέα Νίσυρο μας.Αποχαιρετώ ένα φίλο που τον διέκρινε η ευγένεια και η καλοσύνη.
Με μεγάλη οδύνη και πόνο αποχαιρετά σήμερα η κοινωνία της Νισύρου, ολόκληρη η κοινότητα των Νισυρίων, ένα άξιο τέκνο της, ένα μοναδικό δημιουργό τής λαϊκής μας τέχνης, μια μοναδική ευφυία.
Αποχαιρετούν οι φίλοι και οι γνωστοί έναν ξεχωριστό άνθρωπο της Νισύρου που πάντοτε ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες.

Αποχαιρετά ο Δήμος Νισυρίων τον άνθρωπο που στόλισε τη Νίσυρο με τη μοναδική του τέχνη.
Ο Δήμος Νισυρίων αποχαιρετά ένα άνθρωπο με αρχές που υπηρέτησε τη Νίσυρο σε όλη του τη ζωή με υποδειγματικό ήθος και συνέπεια, που είχε πάντα υπεράνω όλων το κοινό καλό.
Στην ψυχή και στην καρδιά όλων μας μένει χαραγμένη η μορφή σου. Ο ήπιος χαρακτήρας σου, η λιτότητα και η ευθύτητα του λόγου σου, η πίστη στις απλές ανθρώπινες αξίες.
Όλοι έχουμε να θυμηθούμε κάτι θετικό από τους κοινούς μας αγώνες, από τις συνεχείς προσπάθειες που είχαν ένα σταθερό σκοπό, το καλό της Νισύρου.
Φίλε Ντίνο,
Φεύγεις σήμερα από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι, μοιραία, θα ακολουθήσουμε κάποτε.
Μόνο που φεύγεις πολύ νωρίς.
Φεύγεις την ώρα που κάναμε τόσα όνειρα για καινούργια έργα στη Νίσυρο, φεύγεις την ώρα που θα μπορούσες να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, την φιλοτιμία, τη συνεχή διάθεση προσφοράς στη Πατρίδα.
Ήσουν σε όλη σου τη ζωή σταθερά προσανατολισμένος στις προοδευτικές αξίες και τις υπηρέτησες με την προσφορά σου και τον τρόπο ζωής σου. Ποτέ δεν επιζήτησες πλούτη και τιμές.
Αγαπημένε μου Ντίνο,
Αποτελείς κομμάτι της Νισύρου μας, είσαι μέρος αυτής της κουλτούρας, τώρα θα γίνεις κομμάτι αυτής της γής που σε έθρεψε, αγαπήθηκες από όλους τους Νισύριους και όλους που σε γνώρισαν γιατί υπήρξες πάντοτε άνθρωπος ευθύς και αληθινός.
ειλικρινής και καθαρός, πιστός και αφοσιωμένος φίλος, απλός και γλυκομίλητος.
Έτσι σε γνωρίσαμε όλοι. Έτσι σε αγαπήσαμε.
Γι’ αυτό θρηνούμε σήμερα τον άδικο και πρόωρο χαμό σου.
Η παρηγοριά μας για το χαμό σου είναι η μνήμη σου και η καθαρή και έντιμη πορεία σου στη ζωή.
Θα σε θυμόμαστε πάντα σαν ενα μεγάλο δημιουργό του ωραίου και του απλού.
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι.
Για να σου υποσχεθούμε ότι η μνήμη σου θα μείνει πάντοτε ζωντανή σε όλους εμάς.
Αγαπημένε μας Ντίνο,
Ολη η Νίσυρος αισθάνεται υπερήφανη που είχε ένα τέτοιο τέκνο. Επειδή γνωρίζω την αγάπη σου στην Ελληνική μυθολογία θέλω να γνωρίζεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινότητας των απανταχού Νισυρίων, απευθύνουν δέηση στον μεγάλο κριτή των ψυχών στον κάτω κόσμο, τον Πλούτωνα, και τους τρεις δίκαιους κριτές ηγεμόνες, τον Μίνωα, τον Ραθάμανθη και τον Αιακό να σε κρίνουν επιεικώς και ως δίκαιος που υπήρξες να είσαι τώρα στα Ηλίσια Πεδία ή αν επισθυμείς στα νησιά των Μακάρων.
Σου ναποτείνω ύστατο χαιρετισμό και εύχομαι να είναι ελαφρύ το Νισύρικο χώμα που θα σε σκεπάσει.
Αιωνία σου η μνήμη φίλε Ντίνο